top of page

BRYLLUP PÅ FAUSKO

Tusen takk for at vi fikk ha bryllupet vårt på Fausko! Takk for deilig mat og god tilrettelegging, det ble en helg vi ikke vil glemme!

— Marius og Camilla.

Tusen takk for en helt nydelig helg! For en innsats fra dere på Fausko, for en hjertlig og nær tilstedeværelse! Vi har virkelig følt at vi kan lene oss på dere, og nyte dagene!

— Celine og Thomas

BRYLLUP PÅ FAUSKO GJESTEGARD

Ved Tuv ligger en av Hemsedals viktigste bevarte kulturhistoriske gårder. Fausko har vært gjestegård siden 1870, og består av flere historiske bygninger samlet på et koselig tun med sengeplass for inntil 80 pers og mulighet for mer overnatting i nabolaget. Fausko er stedet for ekte låvebryllup i bonderomantiske rammer med god kapasitet for inntil 150 gjester, og er en svært innholdsrik bryllupsarena med erfaringer fra et stort antall bryllup de tre siste tiår.

Her tilbys alt fra små koselige gjestebud til storstilt bryllupsprogram - tre dager til endes!

Bryllupslåven på Fausko forener autentisk låveatmosfære og peisild med høy standard på fasiliteter, scene, lyd og lys. Fausko byr på festmeny basert på råvarer fra fjellheimen, gode italienske viner og eget gårdsøl. For å krydre bryllupsopplevelsen anbefales Fauskos egen «champagne» og innslag på hardingfele fra bonden selv. Vielsen kan etter ønske finne sted i Fausko Amfi eller på Fauskostølen i Vabuleino (1130 moh). Velkommen!

Fyrispel

Fyrste kvelden, gjerne fredag, høver det godt med uformell samansveising av gjester med grill og lokalmat i festivalteltet på Amfitoppen eller rundt elden i Årestugu.

Laurdag formiddag kan det vera fint med ein liten fjelltur til fots eller på ski.

Etter vigsle er gjestegarden duka og dekka til fest der Fausko byr på aperitif med gardsmatspesialitetar av turka kjøt, spekepølser, rakørret eller laks i lefse, lokale ostar og eigen «Fausko-champange» av bjørkebladekstrakt, sprudlevatn og gjerne litt gin.

Bryllupsgarden

Fausko har sidan 1990 talet vore vertskap for langt over hundre bryllup. Det er utan tvil bryllupshelg med opplegg frå fredag til sundag som gjev dei beste  opplevingane.

Med bakgrunn i mange års erfaringar gjer vi vårt beste for å legge til rette for opplevingsrike og minnerike bryllupsfeiringar.

Låvebryllup

Bryllupslåven på  Fausko har atmosfære i autentisk låvemiljø, stilfullt med langbord og benkar med saueskinn.

Stor kapasitet med anretning, stilig bar, peis og bakaromn. Proft opplegg med lyd og lysanlegg, AV utstyr og internet.

Ein skal leite lenge etter å finne maken til Låven på Fausko.

Kultur og hardingfele

Bonden og verten på Fausko, Knut Fausko, har vore spelemann i utallige bryllup, og har ulike musikk- og kulturtilbod for bryllup:

Speling til vigsle med bruremarsjar.

Dansespel, gjerne saman med andre musikarar.

 

Segnet om Fanitullen frå eit vilt gjestebod (bryllup) » i hine hårde dage, i Hemsedal etsteds».. der Knut fortel, deklamerar Jørgen Moe sitt dramatiske dikt og spelar Fanitullen på hardingfela.

 

Kulturprogram der Knut tek med bryllupsgjestene inn i folkemusikken og forteljing om skikkane i dei gamle bondebryllupa. Dette høver godt i Årestugu fredag kveld, eller ved aperitif til sjølve bryllupsfesten laurdag.

Forslag til meny på Fausko
 • FORRETT

  Alt 1: Fjellauresuppe med chili og koriander
  Alt 2: Fjellauretartar med mango, acocado og limemarinert aure

 • HOVUDRETT

  Alt 1: Kalv mørbrad
  Alt 2: Vilt frå skogen og fjellet i Hemsedal
  Alt 3: Heilgrilla lam eller marinerte lammelår

  Servert med ovnstegte poteter og årstidens grønt

 • DESSERT

  Alt. 1: Heimelaga rømmefromage med bærkuli og brownie
  Alt. 2: Vaniljeis med sjokoladefondant
  Alt. 3: Panna Cotta med jordbærsaus

 • DRIKKE

  Fauskolåven har bar med alle rettar.
  Fausko byr på økologisk øl brygga på Fausko: Pilsner, Pale Ale og Porter
  Fausko nyttar hovudsakleg italienske vinar, gjerne økologiske.

Les mer på fausko.no
Ta kontakt for en uforpliktende prat og mer info
Fausko kontakt

Takk! Melding er sendt.

bottom of page