BRYLLUP PÅ HUSO LODGE

"Vår bryllupsweekend på Huso Lodge ble absolutt magisk! Vakre omgivelser, flotte boforhold, nydelig mat og ikke minst fantastisk service! Åpne, imøtekommende verter sørget for at vi fikk skreddersydd vårt drømmebryllup. Tusen, tusen takk! Anbefales på det varmeste! 

— Heidi og Jerome

BRYLLUP PÅ HUSO LODGE

Huso Lodge i Hemsedal er stedet for fjell-, viking- eller eventyrbryllup … 3 dager til ende. Huso Lodge er en skjult perle på 850 m.o.h. med utsikt mot Skogshorn, og kun 17 min kjøretur fra Hemsedal Skisenter. Tilbaketrukket og uforstyrret finner man et eventyrlig tun med oppimot 300 års historie bestående av blant annet 8 historiske bygninger,  og to bygninger med utstillinger som viser gammelt håndverk, drakttradisjon og utstoppede dyr.

 

Det vakre hallingtunet gir raskt en god og lun følelse av noe historisk og ekte. Huso har flere spektakulære «arenaer», - Høvdinghallen for «bli kjent»-fest fredag, og selskapslokalet Trolldomen for de som ønsker å leie eget festlokale på lørdag. Idyllisk aktivitetsområde med kanopadlevann, og stor gapahuk og bålplass. 

 

Her tilbys tradisjonsrike festmåltider fra vikinggilde til festmenyer og buffeter med alle tjenester eller som catering. Alt etter ønske og budsjett. Gjestehuset på Huso rommer bordsetning til hele 120 personer, og med dansegulv og festlokale i 2. etg. Med romslig overnattingskapasitet for både brudepar og brudefølge kan alle bo samlet. Her er det også muligheter for borgerlig vielse i Husotunet eller i Trolldomen som er tilrettelagt for vielser. Velkommen!

Forslag på kjøreplan

Huso Lodge– Unik gjestegård for bryllup i Hemsedal

Huso Lodge ligger uforstyrret, litt for seg selv på fjellet i Hemsedal. Ved bryllupsfeiring på Huso er man alene på arenaen.

 

Her er to helt forskjellige måter å feire bryllup på:

 • Husotunet i bonderomantisk, klassisk norsk tradisjonsstil.

 • Husofjellet er for de litt mer eventyrlystne som kanskje ønsker «å gjøre noe selv».

                                      …

Husotunet – Tradisjonsrikt eventyrbryllup

 

Tradisjonsrik bryllupsfest i bondesveitserhuset Gjestehuset.

 • Gjestehuset.  Unikt selskapslokale i bondesveitserstil og spisesal for inntil 120 personer i 1. etasje. Her serveres fra festmeny til buffet. Festlokalet har bar, dansegulv og peisestue i 2. etasje.

 • Husotunet. Gjestehuset ligger midt på Husotunet som har utstillinger fra gamle dager om håndverk, fauna og drakter. Hele tunet og låven er tilrettelagt for velkomster og underholdning. Husotunet er en flott ramme for bryllupsfesten.

 • Vielse Husotunet. Borgerlig vielse kan skje ute på tunet.

 • Dagen før dagen! Samle slekt og venner til uformell "Bli-kjent-fest" fredag. Vikinglanghuset Høvdinghallen på Husofjellet.

 

Husofjellet – Skreddersydd temabryllup 

 

Bryllupsfest med eventyr- eller vikingtema passer godt på Husofjellet. 600 meter fra Husotunet er Husofjellet en egen arena for bryllupsfeiring. Her kan man bruke fantasien og skape sitt eget temabryllup, uformelt eller høytidelig.

 • Høvdinghallen er ofte brukt til "Bli kjent fest" fredag, og kombineres ofte med bryllupsfest på Husotunet. Men hallen egner seg også som sted for selve bryllupsfesten lørdag. Høvdinghallen er en tro kopi av et vikinglanghus med god og uformell atmosfære. Vikinghallen lyssettes med fakler langs veggene og fyr på grua. 

 • Trolldomen er et spennende lokale for bryllup. Lokalet er en kuppelformet bygning med mulighet for multimedia lyd- og lyseffekter som kan skape en helt magisk ramme for feiringen. Åpent galleri med salonger og bar i 2. etasje. I Trolldomen kan det dekkes for inntil 80 personer. Leie lokalet, eller bestille med servering og tjenester.

 • Aktivitetsområdet ved Trolltjernet har stor Gapahuk med grill og bålplass. Her er sitteplass til 20-30 personer under tak, - og tilsammen 50-60 sitteplasser. På aktivitetsområdet kan man arrangere leiker og konkurranser.

 • Vielse Husofjellet. Stemningsfull, borgerlig vielse ved tjernet eller i Trolldomen. 

 

Les mer på våre sider   

Overnatting
Overnatting på Husotunet

Brudefølget innkvarteres i leiligheter og hytter direkte tilknyttet. Egen Brudestugu for brudeparet, som er en liten romantisk hallingstue med himmelseng.

Gjestehuset har rom med bad og leiligheter direkte tilknyttet festlokalene. For inntil 50 personer, 20 soverom og 8 alkover.

 • Brudestugu – bryllupssuite/hytte. 2 personer.

 • Gildestugu – storhytte. 14 personer, 7 soverom.

 • Vognstallen - storhytte. 16 personer, 8 soverom.

Tilsammen ca. 80 sengeplasser ved festlokalet Gjestehuset. I tillegg mulighet for inntil 54 sengeplasser på Husofjellet (600 m).

Overnatting på Husofjellet 
 • Kongeseteren 20 senger, 9 soverom.

 • Vikinghuset 30 senger, 13 soverom.

 • Veslestugu 4 senger, 2 soverom.

Holdes bryllupsfesten på Husofjellet kan man supplere med ekstra senger på Husotunet. 

Se boenhetene her

Mat

Standardmenyer med utgangspunkt i norsk tradisjonell festmat.

Ta kontakt for en uforpliktende prat og mer info

Takk! Melding er sendt.